Pics of my jeep throttle body (complete)

Have a question that your not sure what category it fits into or isn't really a specific question about a specific part? Ask it here...
Post Reply
mopar_power
1GN Registrant
Posts: 22
Joined: Mon Mar 10, 2008 8:31 pm
Location: minersville

Pics of my jeep throttle body (complete)

Post by mopar_power » Sat Mar 29, 2008 8:01 pm

ok after a long time of work i finally got it all dont the sensors in and all that other stuff has anyone done this and had it work ive yet to test mine anyone have some more info thanks

Image

Image

Image

Image

Image
Image

97 Plymouth Neon SOHC.
http://www.cardomain.com/ride/2592651

96 Jeep Cherokee

SPARKZ
1GN Registrant
Posts: 184
Joined: Sun Sep 16, 2007 12:23 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Post by SPARKZ » Fri Apr 04, 2008 5:42 am

Actually i was wondering If it has worked out for you? i think mine is toast i heard about ppl using a jeep throttlebody but what year works i duno ??? what yaer jeep and what model is yours ?? and is it 60 ??
Image

mopar_power
1GN Registrant
Posts: 22
Joined: Mon Mar 10, 2008 8:31 pm
Location: minersville

Post by mopar_power » Wed Apr 09, 2008 9:18 pm

haha no it messed my car up idles at 2g 120 bucks and still isnt running right the person that did this i wanna punch in th head
Image

97 Plymouth Neon SOHC.
http://www.cardomain.com/ride/2592651

96 Jeep Cherokee

SPARKZ
1GN Registrant
Posts: 184
Joined: Sun Sep 16, 2007 12:23 am
Location: San Antonio TX
Contact:

Post by SPARKZ » Fri Apr 11, 2008 2:35 am

mopar_power wrote:haha no it messed my car up idles at 2g 120 bucks and still isnt running right the person that did this i wanna punch in th head
lol you mean your going to punch yourself in the head because you did it to yourself.. i read the how to and i seen you were on there to just as confused as i was..
Image

Ghost Neon
1GN Registrant
Posts: 500
Joined: Tue Nov 27, 2007 1:45 am
Location: Cockeysville, Maryland

Post by Ghost Neon » Fri May 02, 2008 12:18 pm

Did you try adjusting the idle screw?

APN
1GN Registrant
Posts: 1536
Joined: Mon Feb 12, 2007 6:10 pm

Post by APN » Mon May 05, 2008 12:41 am

Actually, IIRC, it's a problem with the IAC or the spring.
#64
Image
APN wrote:
Jordan2.4 wrote:Apn...please make a new sig with pictures of your car CLEAN...i am tired of looking at the dirt...
That's called chipping paint son. Get some glasses. 8)

Benjineon04
1GN Registrant
Posts: 130
Joined: Fri Dec 14, 2007 2:58 am
Location: Troy, MO

Post by Benjineon04 » Mon May 05, 2008 1:20 am

yeah mine doesn't work correctly either. i just now bought a modern performance tb because i was tired of my car idleing at 1500 and sometimes shooting up to 2500.
Image

Ghost Neon
1GN Registrant
Posts: 500
Joined: Tue Nov 27, 2007 1:45 am
Location: Cockeysville, Maryland

Post by Ghost Neon » Mon May 05, 2008 11:47 am

There are quite a few people using them still. There has to be some way to correct it...

User avatar
99dohcneon
1GN Registrant
Posts: 388
Joined: Tue Feb 13, 2007 11:44 am
Location: West Plains mo

Post by 99dohcneon » Tue May 06, 2008 10:57 am

No problems with mine. What kind of gasket do you have? Mine idles usually at 1,000. Your spring probably isnt closing all tb all the way. Mine was idling at 1500 sometimes 2000. When the spring would close the spring would pull the shaft outwards and make the butterfly drag and not close all the way. Just cut 2 rings out of the spring. Works great now.
Image
99 neon with 2.4 swap w/ 2.0 cams, afx race ecu, 60mm jeep tb, cai, header, polished intake, straight pipe with no muffler, poly. inserts, pt clutch, B&M sts w/booger bushing and skunk2 springs. 14.3 (gtech) 2.5 60 foot :O

'98 neon rt srt swap w/20g turbo ran on MS 18psi Project log
http://www.cardomain.com/id/the_game_rock

Post Reply