Page 9 of 10

Posted: Mon Nov 12, 2012 9:42 pm
by mcclunet
Ya be sad to strip mine down this winter. But i keep breaking shit on mine lol.

Posted: Mon Nov 12, 2012 11:10 pm
by FER24NEON
haha, i'm trying to put interior back into mine.

Posted: Tue Nov 13, 2012 6:48 pm
by mcclunet
lol right, i fucked my car up so it is down for the winter, maybe longer, pends on if i get a bike any time soon. If i do it will prly be down till it is exactly the way i want it :)

Posted: Tue Nov 13, 2012 11:55 pm
by FER24NEON
I wish i had money to finish my truck and then put the neon down until it's to the point where i want to drive it again.

Posted: Wed Nov 14, 2012 8:15 pm
by mcclunet
lol ya having to find something else to drive all the time sux lol

Posted: Fri Nov 16, 2012 1:00 pm
by FER24NEON
Having to find rides everywhere suck haha

Posted: Fri Nov 16, 2012 2:31 pm
by mcclunet
Ya i cant be without, i live way out in the country so bummin ride that much harder lmao

Posted: Wed Nov 21, 2012 2:38 am
by FER24NEON
Ok, so i took some pictures of stuff i have questions about.

The car still runs weird. It runs smooth and doesn't hesitate down low and feels fine. Like up until 3.5-4k rpm it pulls and drives fine. Then the intake gets really loud like a honda in vtec and the car starts to pull a lot less and less while it climbs through the RPM.

Timing appears to be dead on. I know everyone says to not trust the cam gears, but all the pictures of the cam gears lined up on perfect time looks like mine.

Image
Image

The cam magnet.
Image

what is this yellow with red strip wire go to? it's not hooked up to anything.
Image

Any idea what these wires are to?
Image

any idea what this goes too?? haha, this is coming off the main harness by the ecu and fuse block.
Image

And i'm guessing this is for the speedo?
Image


Can someone please try and answer anyone of these questions without being a doucher in anyway?



I'm starting to think it may be lacking fuel up high. I guess i can throw my 302 injectors in and see what happens.

Could my ECU just be being weird? Or a throttle body, intake or vacuum leak cause it? I doubt they could cause the intake to get loud and it stop pulling as hard and slowly pull slower and slower. My car does idle at 1500 for some reason. Maybe a sticky IAC? could be a vacuum leak.

I just wish i could get an answer why my car does what it does.

Posted: Wed Nov 21, 2012 8:52 am
by northern
The pigtail by the master cylinder/main harness is for your cruise control,

The plug on the trans is for your back up lights, your speedo is on the PTO output shaft of the trans (passanger axle)
Ill look at the PCM pin outs tonight for a yellow/red wire to let you know.

What harness are those wires coming from?
Was the car originally an auto?

check for vacuum leaks and grab and Iac motor to be on the safe side.

Posted: Wed Nov 21, 2012 1:24 pm
by FER24NEON
Wow, thanks for the info!

Those wires not going anywhere are running down into a thick part probably the main harness running along the frame and up to the core support.

The car was originally an auto sohc neon.

Looking forward to what that yellow wire goes too.

I'll have to check for vacuum leaks and get some spare IACs from the junkyard.

I'm not actually sure if it has the stock sohc harness modded, or the 2.4 harness, or a modded dohc harness.

Posted: Wed Nov 21, 2012 6:59 pm
by northern
The yellow/red.

Cav #5
Speed control feed.

Image

Check your inbox for a link

Posted: Wed Nov 21, 2012 10:51 pm
by FER24NEON
Thanks!

I doubt that is something causing my problems. I should fix it though.

Posted: Wed Nov 21, 2012 10:59 pm
by northern
Image

Posted: Thu Nov 22, 2012 3:58 am
by FER24NEON
Awesome! thanks for these pictures!

Posted: Tue Dec 11, 2012 8:00 pm
by FER24NEON
I haven't really been updating this because no one really cares about a shitty Neon. haha, i understand.

Got a good 2.0 DOHC engine harness and ecu. Also got a barely used, almost brand new starter, plug wires, another aftermarket radio, some random spoiler from a Saab, some relays, and some small interior pieces for $40 today. The guy at Parts Depot cuts me such good deals. The harness was $25, the ECU was $23, and the Starter was $23 with a core. The other stuff just goes for about $20. so $90 of stuff for $40. :woot:

Image

Also pulled a 1G talon steering wheel, some more black interior pieces, wiper motor, 8k cluster, and an ATX throttle body and hid it in a trunk of a stratus and took the key to the stratus haha. I'll probably go back and pick all that stuff up for like $15 tomorrow.
Image

Gotta love cheap junlyard project cars haha.