Page 4 of 7

Posted: Tue May 19, 2009 10:32 am
by suave23
Black, not pink?












No, I didn't just suggest that. lol

Posted: Tue May 19, 2009 9:57 pm
by neon_freak
why does it look like the rear is so high?

Posted: Fri May 22, 2009 7:43 am
by roysneon
I've yet to level out the suspension. I lowered the rear some since then, and raised the front a tiny bit as well. Still not completely level, though.

Posted: Fri May 22, 2009 9:14 am
by roysneon
Well, after breaking one of the ears on the crank pulley off (you know, the ones that you need to put the jaws of the puller on?), and being set back about half a day because of that, I did get the engine put together and timed and one axle in on wednesday night. The axles were both in, the oil changed, transaxle filled with Synchromesh, and the car finally started for the first time in months yesterday afternoon.

I started playing with the tuning a bit but called it a night before too long. Here's where I left off last night.

Image

Image

Went out to the garage to do a little tuning before work. Holding it at around 3500 rpms for around 10 seconds led to this:
Image

Image

Yep, that's the timing belt straight through the inner cover. Now I'll have to tear down all the timing components sometime next week, because I won't have a chance to untill then. There's something not lined up properly (crank sprocket on too far) or something loose (tensioner idler pivot bolt). Either way, it looks like another teardown is imminent.

Posted: Fri May 22, 2009 10:26 am
by SloUSDM20
glad to see her running again. I love this project...

Posted: Fri May 22, 2009 8:42 pm
by neon_freak
that blows

Posted: Fri May 22, 2009 11:05 pm
by roysneon
At least the belt didn't break. It sounded mean though.

It will run again next week once I find a new inner cover and find out why that happened. I'll get vids then before something else breaks lol.

Posted: Thu May 28, 2009 6:36 pm
by roysneon
Tore the timing stuff down and found this:

Image

That's the tension idler's pivot bolt. It somehow cracked and the idler was leaning toward the block, pushing the belt that way.

I'm super glad the belt didn't snap. I'm not sure if this is bits of the belt, or the inner cover. Either way, Id say I was lucky.

Image

Image

The car is now running, and I have some vids, but they're too big to put on photobucket, so I'll have to make a youtube account. :?

Posted: Thu May 28, 2009 9:29 pm
by INVUJerry
In for youtube vids.

Posted: Fri May 29, 2009 8:58 am
by roysneon

Posted: Fri May 29, 2009 10:38 pm
by suave23
Awesome!



Did you know that it takes you roughly 6 seconds to walk from the driver's door of your car to the item that your camera was placed on? I knew that.

Posted: Wed Jun 17, 2009 11:47 am
by roysneon
Well a couple weeks ago my blue winter/back up Neon shit the bed and threw a spark plug out of the head, so this was my motivation to start driving the black coupe.

It's been on the road, and still needs an alignment, but it's been working fairly well. I went and snapped a few pics the other night.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Posted: Mon Jul 06, 2009 1:57 pm
by Cerevo
I just don't think I like a set of wheels on the 1G any better than those... I must have some

Posted: Mon Jul 06, 2009 5:20 pm
by INVUJerry
The wheels are tits. Thumbs up to you sir.

Posted: Sun Jul 12, 2009 1:43 am
by TiOL
hey man did you stiff the coils on your front ksport or they're just seated?