I think i blew my engine....

Have a question related to Turbos, Nitrous, Supercharging, ect... ask it here.
Post Reply
1nastyR/t
1GN Registrant
Posts: 81
Joined: Mon Nov 29, 2010 12:18 pm
Location: Salt Lake City, Utah

I think i blew my engine....

Post by 1nastyR/t » Sat Nov 26, 2011 3:29 pm

So there's a new development, I was driving today w/4psi and then after i went WOT it lost power, started sputtering and smoking white from exhasut and under the hood. I popped the hood and nothing.... when i looked under the car everything was covered with oil. No oil was on the back of the motor or the front. Just oil everywhere underneath. And now it barely runs and sputters and still leaking/burning alot of oil. Seems like the motor is gone.....

Mod list
1999 R/T Sedan
SRT4 Turbo
boost controller set on 4-5psi
in boost AFR is 12.0-10.5
stock crank
stock rods
new main bearings
new rod bearings
.20 over hypereutectic pistons
crane #16 cams
high flow water pump
new oil pump
BEGI RRFPR
SRT stage 1 injectors
clutch masters fx300 clutch
maddog 65% sts
3" turbo back exhaust
walbro 255 fuel pump
spoolboy modded canister
stock pcm
2.5" intercooler piping
hks ssqv bov
She was just admiring, my ride...

User avatar
jamieely
1GN Registrant
Posts: 429
Joined: Tue Feb 10, 2009 12:39 pm
Location: Greenwood, IN

Post by jamieely » Sun Nov 27, 2011 1:28 am

Blown motor is usually blue smoke, white smoke is usually head gasket.
1995 Highline Coupe SOHC MTX.
DOHC Mopar PCM
e85, 30lb injectors, LM-1, SAFC
Custom CAI, 60mm MPx TB, AMM Box Intake, DOHC pistons, built4race UDP
PT Clutch, 3.94 FD
AF/X LTH, High Flow Cat, Spiral Flow, 2.5" piping, Flowmaster 80 series

P&P Magnum head, Crane springs, Crane 007, AEM 3-bolt cam gear almost ready to bolt on

User avatar
1genRTturbo
1GN Registrant
Posts: 468
Joined: Sun Feb 28, 2010 5:20 pm
Location: Tooele, ut

Post by 1genRTturbo » Sun Nov 27, 2011 9:00 pm

as stated before, i bet that motor is toast. build one now.... if thats the problem.
It's not the fall that hurts, it's the sudden stop at the bottom!

1nastyR/t
1GN Registrant
Posts: 81
Joined: Mon Nov 29, 2010 12:18 pm
Location: Salt Lake City, Utah

Post by 1nastyR/t » Wed Nov 30, 2011 1:26 am

It just sucks because i just finished rebuilding that one 6mo ago
She was just admiring, my ride...

User avatar
1genRTturbo
1GN Registrant
Posts: 468
Joined: Sun Feb 28, 2010 5:20 pm
Location: Tooele, ut

Post by 1genRTturbo » Fri Dec 02, 2011 10:47 am

i told ya, i can come out there, its only like a 45 min drive and i can check it out with you.
It's not the fall that hurts, it's the sudden stop at the bottom!

1nastyR/t
1GN Registrant
Posts: 81
Joined: Mon Nov 29, 2010 12:18 pm
Location: Salt Lake City, Utah

Post by 1nastyR/t » Sat Dec 03, 2011 1:40 pm

1genRTturbo wrote:i told ya, i can come out there, its only like a 45 min drive and i can check it out with you.
Dude that would be great except...... Im in the army stationed in germany and that's where my car is....I checked it out today and i got bent valves and blown rings. rods are fine. So i started stripping it down and ima trash the body tomorrow if there is anything you need from it let me know and i'll pm u a price... thanks for the help anyway bro.
She was just admiring, my ride...

Post Reply