I need help ASAP-Update!

Just install MegaSquirt or some other system that allows you to tune your car, or just have a question about tuning and the options available? Feel free to ask it here.
Post Reply
Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

I need help ASAP-Update!

Post by Tyler » Sun Jul 15, 2007 10:25 am

My Apexi SAFC-II and my PLX M200 wideband will be here tomorro or Tuesday. Me and my buddies will be doing the install and I'll be doing the tuning. Should be fun, and I cant wait to get some more power out of this thing. Needs leaned out more than anything though. Any suggestions, tips, or thoughts before I tackle this bitch? lol

EDIT: Ok, my car cuts out at 4k in any gear. It seems to lose all power at 3k and I cant tune it correct. My WB will shoot from 15-18 at any given moment it seems like. I have my idle and up to about 2500rpm really good at low throttle but once above there it is very spiratic. Like I need to add about 6-8% fuel once I get to 3k-4k which shouldnt happen at all. ALL the higher rpms are way lean and its not acting right. Any help here?
Last edited by Tyler on Sat Jul 28, 2007 1:40 pm, edited 1 time in total.
97 sohc- 'Victoria'
Image

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Wed Jul 25, 2007 7:47 pm

bump for edit!
97 sohc- 'Victoria'
Image

User avatar
DOHCRT
1GN Registrant
Posts: 1225
Joined: Sat Mar 03, 2007 12:34 pm
Location: Columbus, OH

Post by DOHCRT » Wed Jul 25, 2007 8:48 pm

Set the correction factors back to zero and start over. If zeroing the correction factors does not help, you have the AFC installed or setup incorrectly.

What are your settings in the setup menu? You should have selected 4cyl, pressure sensor set to 6 in 6 out, throttle arrow should be UP.
"Losers always whine about their 'best'. Winners go home and fuck the prom queen"

Project Log

User avatar
Lackof
1GN Registrant
Posts: 2599
Joined: Mon Feb 05, 2007 10:24 pm
Location: Jacksonville, FL

Post by Lackof » Thu Jul 26, 2007 7:48 am

tyler i replied to this on the .org check it there.

You need to reset your settings and start over (hit reset to default/factory).
I had this happen to me as well when i first installed it; as i said on the .org it was fun doing a test drive on a major highway :lol:

3rd gear at 4k with hazards FTW!

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Thu Jul 26, 2007 6:28 pm

I smashed the gas last night on a back road and when I hit 4k in 1st it felt like I hit a brick wall! lol

I need a manual for this beast
97 sohc- 'Victoria'
Image

User avatar
98DOHCSport
1GN Registrant
Posts: 293
Joined: Sat Mar 10, 2007 2:32 pm
Location: DuBois PA, 15801
Contact:

Post by 98DOHCSport » Thu Jul 26, 2007 8:51 pm

no you just need to talk to sumone that has done it/knows what they are doing
98 PLAT Sports Coupe(fun)
98 White R/T(funner)
97 DOHC ACR Coupe(funnerest)

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Thu Jul 26, 2007 10:50 pm

Im slowing but defineatly figuring it all out. I think I am gonna be good, it just scared me not being able to go past 4k.
97 sohc- 'Victoria'
Image

User avatar
Lackof
1GN Registrant
Posts: 2599
Joined: Mon Feb 05, 2007 10:24 pm
Location: Jacksonville, FL

Post by Lackof » Fri Jul 27, 2007 6:48 am

you need to reset the safc to default ... and re-enter your settings.
Make sure the it's on pressure and not K.

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Fri Jul 27, 2007 10:37 pm

Is the "initialize" setting the reset to default thing? Ive read the manuel and thats what I think its saying.
97 sohc- 'Victoria'
Image

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Sat Jul 28, 2007 1:40 pm

Ive tryed everything possible here. It still wont go over 4k. It must be a wire or so mixed up! What would cause it to do this??? I need help asap!!!
97 sohc- 'Victoria'
Image

User avatar
Lackof
1GN Registrant
Posts: 2599
Joined: Mon Feb 05, 2007 10:24 pm
Location: Jacksonville, FL

Post by Lackof » Sat Jul 28, 2007 8:00 pm

Well i had this once and all i did was fiddle with the settings (resetting them i'm pretty sure) and it went back to how it was supposed to be.

I don't think a wiring issue would cause this.

User avatar
DOHCRT
1GN Registrant
Posts: 1225
Joined: Sat Mar 03, 2007 12:34 pm
Location: Columbus, OH

Post by DOHCRT » Sat Jul 28, 2007 8:33 pm

Check engine light complaining about anything abnormal?
"Losers always whine about their 'best'. Winners go home and fuck the prom queen"

Project Log

Tyler
1GN Registrant
Posts: 3130
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:05 pm
Location: Wellston, Oh

Post by Tyler » Sun Jul 29, 2007 11:57 am

I got it fixed. On the little clear connecters where the wires meet the yellow and white map sensor wires came loose and werent getting connection. Also the grey TPS wire was loose too. Vitor took the uneeded wires out when he had it and those came loose and werent getting connection. Running good now.
97 sohc- 'Victoria'
Image

Post Reply